14
okt

Tészta & avokádó & pesto

Egyszerű, gyors és nagyon finom recept az olasz tészták szerelmeseinek

INOUT-HOME/ pestós penne

Hozzávalók 2 személyre:

100 gramm penne –  vagy tetszés szerinti olasz tészta

1/4 csésze friss vagy fagyasztott zöldborsó

2 -3 evőkanál pesto

1 evőkanál friss citromlé

1 kisebb  avokádó

extra szűz olívaolaj

Főzzük a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint roppanósra.  Az utolsó pát  pillanatban dobjuk hozzá  a mirelit zöldborsót, hogy együtt főjenek készre.  Amikor kész, szűrjük egy nagy tálba, adjuk hozzá a pestot és a frissen facsart citrom levét. Hámozzuk meg az avokádót, vágjuk ketté, távolítsuk el a magját, és kockázzuk fel. (vigyázzunk ne hagyjuk  sokáig állni a levegőn, mert az almához hasonlóan nagyon hamar megbarnul, de ezt megelőzhetjük,  ha vékonyan bepermetezzük citromlével)

INOUT-HOME/ pestós penne

Keverjük  az avokádó kockákat a tésztához, ha szükséges picit sózzunk utána, vékonyan csurgassunk a tetejére extra szűz olívaolajat, és…. Jó étvágyat!

INOUT-HOME/ pestós penne

recept is fotók:  LOVE FOOD EAT