Tészta & avokádó & pesto
Egyszerű, gyors és nagyon finom recept az olasz tészták szerelmeseinek
Hozzávalók 2 személyre:
100 gramm penne – vagy tetszés szerinti olasz tészta
1/4 csésze friss vagy fagyasztott zöldborsó
2 -3 evőkanál pesto
1 evőkanál friss citromlé
1 kisebb avokádó
só
extra szűz olívaolaj
Főzzük a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint roppanósra. Az utolsó pát pillanatban dobjuk hozzá a mirelit zöldborsót, hogy együtt főjenek készre. Amikor kész, szűrjük egy nagy tálba, adjuk hozzá a pestot és a frissen facsart citrom levét. Hámozzuk meg az avokádót, vágjuk ketté, távolítsuk el a magját, és kockázzuk fel. (vigyázzunk ne hagyjuk sokáig állni a levegőn, mert az almához hasonlóan nagyon hamar megbarnul, de ezt megelőzhetjük, ha vékonyan bepermetezzük citromlével)
Keverjük az avokádó kockákat a tésztához, ha szükséges picit sózzunk utána, vékonyan csurgassunk a tetejére extra szűz olívaolajat, és…. Jó étvágyat!
recept is fotók: LOVE FOOD EAT