22
jan

A Wall & Deco – a legkülönlegesebb tapéta design

A világhírű Wall & Decò brand egy véletlen folytán született a márka alapítója és kreatív igazgatója, Christian Benini intuíciója alapján. Az eredetileg reklámfotós Benini épp egy háttérhez reprodukált nagy levelekből álló fotót, mikor felfigyelt annak egyedi dekorációs értékére, és amit fejben rögtön össze is kapcsolt a bútorok és enteriőrdesign világával.

Ez volt az a pillanat, amikor a mára világvezetővé vált cég innovatív látásmódjával újradefiniálta a faldekorációs piacot. A minták többé nem ismétlődtek, a szabályok eltűntek, és velük együtt a pusztán geometrikus és organikus design is, ami egész addig a hagyományos tapéták jellemzője volt.

Ezzel szemben előtérbe kerültek a nagyítások és a makrofotók, amelyeknek erős anyag és textúra hatással bírtak.

Ez a növekedési folyamat azonban nem változtatta meg a termékek kézműves jellegét, amihez a technológiai hátteret minden alkalommal az adott projekthez fejlesztették ki. Ezzel így mind a mai napig, minden esetben egyedi és testreszabott megoldást tudtak nyújtani a faldekorációhoz.

MITŐL MÁS A WALL & DECO?

Az első kollekció 2005-ben látott napvilágot, míg az első “személyes” bemutatkozásra a következő év elején,a MAISON OBJET-en került sor, és innentől kezdve aWall & Decò már nem csak tervezett, hanem gyártott is, mégpedig a legkreatívabb formában és a legmagasabb minőségben.

Az eltelt évek során a Wall & decò két olyan innovatív rendszerrel bővítette kínálatát, melyek az erős vizuális hatást mellett kiemelkedő műszaki értéket is képviselnek:

  • a külső felület és homlokzatburkoló OUT SYSTEM ™
  • és a nedves környezetben, a fürdőszobákban és zuhanyzókban alkalmazható WET SYSTEM ™ családokkal.

Az új hordozó rendszer, a WET SYSTEM bevezetése után nem sokkal, ismét egy egyedülálló innovációval ejtették ámulatba a piacot. Kifejlesztették a Color Match nyomtatási rendszert, ezzel utat nyitva az ESSENTIAL WALLPAPER és a STYLE COLORS kollekcióknak.

Az olasz cég  alig másfél évtizedes pályafutása alatt a haladó szemléletének köszönhetően a világ egyik legelismertebb és legmeghatározóbb brandjévé nőtte ki magát a prémium kategóriás háttérképek gyártójaként, miközben hihetetlen energiával, minden évben újdonságok tucatjait dobja piacra a magán és a közületi szféra számára.

SZÍNEK

A színek egyrészt tovább frissültek, az élénk árnyalatok, pedig meglepő kombinációkban álltak össze.

Ez a színpompás, grandiózus megjelenés pedig fókusza lesz a térnek és ellenállhatatlanul vonzza a tekintetet. A másik irányt neutrális tapéták képviselik, a mozgalmas motívumokat semleges fekete-fehér-szürke, vagy finom föld színekben hozzák létre.

A tapéták fehér illetve szépia színű alapra készülnek. Előbbi esetben a színek élénkek, határozottak lesznek, míg utóbbinál régiesebb, fakóbb, tompább árnyalatokat mutatnak.

TEXTÚRÁK

A Wall & Déco tapéták alapja egy eleve kicsit szemcsés, de léteznek valódi 3d kollekciók is, bár hozzá kell tenni ezek a hagyományostól eltérő, sokkal inkább jelzésértékű, kifinomult formák. Az 1 méter széles tekercsek szinte csak érintésre adják a térbeli játékot. Ha végig simítjuk a felületüket, érezhetjük ujjaink alatt  a bambusz gyűrűket vagy a szőtt textil mintákat, de egy oldalról érkező surlófény is elegánsan kiemeli őket a síkból.

FESTÉKEK

Igazi kuriózum, hogy egy tapéta gyártó festékeket is gyártson, de a Wall & Déco ezt is megugrotta. És, hogy miért? Mert egyszerűen úgy gondolta, tapétái csak akkor érvényesülhetnek a legszebben, ha a környező falak színe is maradéktalanul harmonizáló árnyalatokban jelenik meg. Aki próbálta, tudja milyen nehéz harmonikus árnyalatokat összepárosítani, és a szakma tudja ezt nem is lehet, csak egy színcsaládon belül. Nos, ezért léte ezt az innovációt meg a cég…

ÉS A  “+”

A Wall & Déco tapétái az adott térhez egyedileg tervezhetők és igazíthatók. Ez a valóságban azt jelenti: ugyanaz a kiválasztott motívum, nem fog egyformán mutatni  két falon, hiszen nem mindegy, hogy az a fal 3, vagy 13 nm felületű. Tehát egy programmal a motívum mérete változtatható és amikor megvan az ideális arány, arról fogja a gyár legyártani a saját, egyedi tapétánkat. A tekercseket számozottan küldi, a speciális kollekciók mellé, pedig további útmutatót, a fal előkészítésétől, a végső felületkezelésig, mindenről.

További részletes információ a WALL & DÉCO termékeiről, a magyarországi forgalmazó az INTERNI BUDAPEST elérhetőségein.