16
Már

Az ID Design 2013-as bútortrendjei

Megjelent a legnagyobb Dán cég, az IDDESIGN új, 2013-as katalógusa, mely ismét számos nappali-, étkező-, és hálószobai bútort, valamint az enteriőrök elengedhetetlen részét képező, stílusos, modern lakberendezési kiegészítőket vonultat fel. Idén tovább folytatódik a tavaly elindult finom váltás, ami alapjaiban a bútorok finomodását, légiesedését jelenti. A kanapék magasabb állásúak, kecsesebbek, karcsúbb, filigránabb vonalvezetésűek lettek, amihez a lágyabb, kevésbé kontrasztos szövetmintázatuk is igazodik. Az IDDESIGN koncepció mind a 4 stílusára – DELUX, GLOBAL, UPNORDIC, URBAN –  jellemző modern, néhol már minimálba hajló design szigorú geometriája oldódni látszik, lágyulnak a színek erőteljes kontrasztjai, és megjelennek olyan finom részletek, és minták is, mint pl. az „áttört, játékos” kanapé karfák, és a tyúkláb minta, amik finom érintőlegességükkel a nosztalgikus retro irányába nyúlnak vissza.

 

INOUT-HOME / iddesign  

DELUX

Idén az új kollekciókban a mályva, pasztell kék, menta és ezüst árnyalatai dominálnak, kifejezetten nőies, klasszikusan budoár, időnként már-már glamour-os jelleggel.

 INOUT-HOME / iddesign

INOUT-HOME / iddesign

INOUT-HOME / iddesign

GLOBAL

A jellemzően nyers bőrre és natúr fára épülő, fiatalos egyfajta világjáró hangulatot sugalló kollekció az egyedüli, ahol idén is jellemzőek maradtak az erőteljes színek. Stílusos földszínek keverednek Dél- Amerika és a Távol-Kelet  jellegzetes vörös, narancs, kék és zöld  színeivel, melyekre  az  IDDESIGN azon sajátossága jellemző, ami szerint előszeretettel használja ezen színek  „szürkés” árnyalatait.

INOUT-HOME / iddesign

INOUT-HOME / iddesign

INOUT-HOME / iddesign

 UPNORDIC

Ebben a klasszikus skandináv stílust képviselő , meleg barna, szürke és zöldre épülő kollekcióban érhető leglátványosabban tetten a bútorok légiesedése. A természetes anyagok, a len, a szőrös bőrök a férfias geometrikus minták, és matt felületek jellemzik, amit újdonságként,  a  természetből merített minták, a virágok, és levelek stilizált, direkt módon printelt textiljeivel gazdagítanak.

INOUT-HOME / iddesign

INOUT-HOME / iddesign

URBAN

Az új tendencia szerint fiatalos, szögletes formáival, és markáns geometrikus mintáival, erőteljes minimál hatást nyújt. A bútorokon csökken a magas fényű  hatás, jellemzően fekete-fehér színei a kiegészítő naranccsal, kékkel és pirossal, megint csak a retróhoz érnek vissza.

INOUT-HOME / iddesign

INOUT-HOME / iddesign

további információ:  IDDESIGN