21
aug

Design hotel Madrid leghíresebb toronyépületében

A világhírű fiatal belsőépítész-designer Jaime Hayon eddig is kiemelkedő színvonalú munkásságában további új fejezet nyílt az attraktív design hotel, a BARCELO csoporthoz tartozó HOTEL TORRE MADRID megnyitásával.

A Madrid egyik legszebb épületében nyitott szálloda megismételhetetlen lehetőséget nyújtott  arra, hogy Hayon páratlan egyéniségű névjegyét szülővárosában is letehesse.

A spanyol történelmi- és kulturális múlt részletei, az arab és mór építészeti  hatásokat idéző régi ívek és gazdag,  ékszerszépségű részletek tökéletes hátteret nyújtottak Hayon kifinomult terveihez.

A múlt tradicionális fejezeteibe úgy integrált  letisztult minimalista designt, hogy az erőszakmentes szemléletmóddal ötvözhesse a modernizmust a történelmi nagysággal.

Mind e közben pedig minden teret kitöltött a világ és Európa legnagyobb márkáinak legszebb darabjaival, köztük vezető hangként a Fritz Hansen számára tervezett kollekció számos mobiliájával.

A Torre Madridban Hayon  egy olyan mágikus teret alkotott, amely kétségkívül nem csak a látogatók, hanem a madridi emberek számára is vágyott célponttá vált.

Ez a szálloda tökéletesen illeszkedik egy olyan városba, amely egyben a Prado otthona, ahol a múzeumi szintű szépség és érték találkozik Hayon intelligens és átgondolt designjával, hogy fényűző csillogásával tovább gazdagítsa a város szívében található ikonikus épületet.

Belépve a hallba, egy hatalmas, 4 méter magas zebra csíkos medve szobor köszönt, üdvözlésre emelve nagy sárgaréz sapkáját ami egy csodálatos szürreális bólintás  Madrid város címere. Ez az egyedül álló játék, vidámság és a kifinomult végrehajtás hamisítatlan “Hayon-i” névjegy…

A lenyűgöző impozáns  bejárat tovább visz a Garra bár fényes, aranyozott üveglapokkal burkolt, román stílusú ívek alatt csillogó kozmopolita  teréhez, ami a spanyol kultúrában megjelenő sárgaréz használatának újragondolásként köszön vissza.

A szálloda egész területén  Hayon  kreatív képzeletének köszönhetően  karakter szobrok, maszkok villannak fel  a nyilvános tereken, folyosókon és a szobákban egyaránt. Egyedi megjelenésükkel és bohém részleteikkel mindegyikük egy butikhotel hangulatát nyújtja, de itt mind ez kilenc emeleten, a nagy hotel által nyújtott léptékkel.

A falakon megjelenő képek, a flamenco ruha, a pálmafák, a különböző kulturális ikonok és emblémák egyedi festői megközelítésével, egy rendszeresen felbukkanó, egységes  szépségében részletgazdag és kifinomult, klasszikusan nyugodt  a Hayon dizájnja tökéletes kiegészítője.

A bútorok és a lámpatestek mind azoknak az több évtizedes együttműködéseknek az eredményei, amelyet Hayon Európa legnagyobb vezető bútormárkáival és designházaival alakított ki. A szobákban mindenütt  Fritz Hansen, & Tradition, Gubi, Arflex, Cassina, BD Barcelona, ​​Parachilna lámpák és bútorok jelennek meg, melyek mindegyike része az egységes formatervezési nyelvnek. A szálloda minden egyes sarka gondosan tervezett, kifinomult esztétikát, nyugalmat és luxust sugall.  A kanapék és a székek lágyan ívelő formái, a finoman elegáns világítás, a színek ragyogása, a díszítő részletek szellemisége és humor amivel a Hayon mindezt fűszerezte, igazi kuriózummá teszik a HOTEL TORRE MADRID enteriőrjeit.

A 34 emeletes, 142 magas toronyépület 1957-es építése óta Madrid szimbóluma ami mostantól már 9 emeleten, egy egyedülálló szállodával is büszkélkedhet. Ennek a nagyszabású tervnek a befejezésével Hayon megadta szülővárosának a legnagyobb bókot, mellyel egyben tisztelettel adózik Madrid utánozhatatlan csodája iránt, egy olyan luxus szállodával, ami minden részletében a spanyol város bűbájos valóját hordozza…

szálloda: BARCELO TORRE de MADRID,  designer: JAIME HAYON – HAYON STUDIO

az & TRADITION ÉS A GUBI, Gubi bútorok  magyarországi kizárólagos forgalmazója: INTERNI BUDAPEST