01
nov

Gaggenau vákuumozó fiók szuvidáláshoz

Az egészséges étkezés és a kulináris élmények egyik legújabb állomása egy olyan főzési eljárás, mely során légmentesen lezárt tasakokban lévő ételt vízfürdőbe helyezünk, és ott állandó hőmérsékleten tartva lassan készítjük el: vagyis szuvidáljuk.

A GAGGENAU professzionális 400-as szériájának gőzpárolója alá beépíthető VÁKUUMOZÓ FIÓK ehhez  a főzési eljáráshoz nyújt tökéletes körülményt. A profi készülék rendkívüli módon lerövidíti akár a teljes heti menű sor előkészítését is: legyen szó húsokról, zöldségekről, vagy gyümölcsökről egyaránt.

Az alapanyagokat egyszerűen, ízlés szerint ízesítjük, fűszerezzük, pácoljuk, majd behelyezzük a speciális ételtasakokba amiből azután a vákuumozó fiók, az oxigént kiszippantva, légmentesen lezár.  A vákuumozás erőssége az alapanyag fajtájától függőn állítható, hisz nem mindegy, hogy egy tömör szerkezetű húst, vagy épp egy törékeny gyümölcsöt csomagolunk, amik ezután  hűtőbe, a fagyasztóba kerülve várnak felhasználásra, vagy mehetnek egyenesen a gőzpároló készülékbe.

A vákuumozó fiók egy 14 centiméteres szabvány nyílásba illeszkedik, melynek mérete egyébként megegyezik a Gaggenau kedvelt kiegészítője, a melegen tartó fiók szabvány nyílás méretével. A kívánt műveletek az érintőképernyős vezérlőn egyszerűen kiválaszthatók, pontosan beállíthatók, míg a vákuum tasakok kétféle, 240 x 350 mm és 180 x 280 mm-es méretben kaphatók.

Gaggenau 400 -as széria vákuumozó fiók

Gaggenau 400 -as széria vákuumozó fiók

Az itt előkészített alapanyagok a gőzpárolóban 100%-os páratartalom, pontos fokonkénti hőmérséklet és időbeállítás mellett, a legideálisabb és legegészségesebb körülmények közt készíthetők el.

A következetesen és pontosan betartott alacsony,  50-95 fok közötti hőmérséklet tartomány biztosítja az elkészült ételek természetes ízét és színét, tökéletes textúráját, ásvány-  és vitamin tartalmának megőrzését.

A már kész ételek eltarthatósága is lényegesen meghosszabbítható, hiszen a vákuum visszazárás sokkal ideálisabb mint a különböző üvegek, vagy tároló  edények – a hely kihasználásról már nem is beszélve.

Gaggenau 400 -as széria vákuumozó fiók

Gaggenau 400 -as széria vákuumozó fiók

A vákuumfiók egy újabb bizonyítéka a Gaggenau professzionalitásának és az  exkluzív gasztronómiai kultúra készülékei iránti elkötelezettségének az ambiciózus ínyencek és szakácsok konyháiban.

További nformáció a GAGGENAU készülékeiről: INTERNI BUDAPEST