10
aug

Grillezett lazac lime-ban pácolva

HOZZÁVALÓK  2 főre:
2 – 2 szelet lazacfilé
1 ek pirított szezámmag
1  lime (héja és leve)
2 ek apróra vágott petrezselyem és kapor
2 ek olívaolaj
tengeri só, feketebors (frissen őrölve!)

saláta mix  – nem a bolti!  hanem amit mi válogatunk frissen össze, ki mit szeret: rukkola, madárbegy, jégsaláta, lollo-rosso…  stb + olíva + balzsamecet + pirított szezámmag + frissen reszelt! parmezán.

INOUT-HOME / grill

ELKÉSZÍTÉS
A lime héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, a petrezselymet, kaprot,  pirított szezámmagot,  borsot, sót és az olívaolajat összekeverjük, a lazacszeletekre öntjük, és húsz percre hűtőbe tesszük. Közben egyszer megforgatjuk, hogy az ízek alaposan átjárják.
A 20 perc elteltével kivesszük az olajos pácból, és mindkét oldalát aranyszínűre grillezzük. Ezalatt, a friss saláta leveleket egy nagyobb  tálban  összeforgatjuk az olíva és balzsamecet 3 : 1 arányú keverékével.
Tegyük tányérra a kész lazacot, halmozzunk mellé salátát, szórjuk  meg pirított szezámmaggal, frissen reszelt parmezánnal, és… jó étvágyat!

INOUT-HOME / grill hal

EXTRA TIPP:
amíg a hal grilleződik tegyünk mellé a rácsra húsos felükkel lefelé fordítva félbe vágott lime-kat. A  grillezett gyümölcs azonkívül, hogy szépen mutat majd a tányéron,  könnyen facsarható, és  meleg, pikánsan karamellás íze, plusz csodát művel majd a lazaccal…

INOUT-HOME / grill

– foto: Laurie Proffitt Photography –