15
feb

Japán ideogramák ihlette mítikus textilek

A MISIA PARIS a prémium kategóriás, exkluzív textilek egyik legkiemelkedőbb képviselője. Egyik legutóbbi újdonsága a VOYAGE À KYÕTO-SHI kollekció, egy képzeletbeli utazás a japán tardícionális művészetek világába, mely a Távol-Kelet nyugalmát és egyensúlyát szimbolizálja, amit az ősi Japán egy kézi festésű technikája, a Shibori ihletett.

Ennek a különleges technikának a lényege a kiszámíthatatlanságban rejlik, ami ez esetben a különféle minták randomitásában, vagy épp “alig körvonalazottságában” nyilvánul meg, így teremtve esélyt minden egyes darab egyediségének.

A VOYAGE À KYÕTO-SHI,  a Shibori  lényegét és szépségét  ragadva meg, újraértelmezte ezt az ősi  japán textil technikát és létrehozta a hihetetlen szépségű mítikus gyűjteményét.

Elkapta és megörökítette a végtelen nyugalom egy szenzációsan hömpölygő érzését, ezáltal sugározva egyfajta utánozhatatlan eleganciát, és véget nem érő harmóniát a környezetre.

A vásznak és pamutok lágysága, a természetes megjelenésű raffia szövések harmóniája, a hímzésekre emlékeztető fémes fátyolszerű anyagok légiessége és az ámulatba ejtő színkavalkád mind a MISIA PARIS luxuseleganciáját dicsérik.

A keleti mesterek ősidők óta úgy gondolják, hogy ezek a lágy, véletlenszerűséggel  alakított sejtelmes motívumok és ideogramák , a kifinomultság jegyében betekintést engednek világegyetem titokzatos végtelenjébe. A beszédes nevek, a tea ceremónia, vagy a gésák tánca… mind egy gyűjtemény a régi Kyoto-n keresztül ívelő ballada dallamaival, amelyben a hagyományos művészetek nemes és értékes szövetekké alakultak át…

További résyletes információ a MISIA PARIS kollekciókról, a BEVLO TEXTIL elérhetőségein