09
Júl

Tejszínes egreskrém

FLICKR

Hozzávalók

a piszkepüréhez:

50 dkg egres

2 és fél dl víz

12 dkg porcukor

1 lap zselatin

A porcukrot (1 evőkanál kivételével)  a vízzel felforraljuk. A gyümölcsöt beleöntjük, és 10 perc alatt puhára főzzük, majd összeturmixoljuk,  átszűrjük, hogy ne maradjon benne mag, végül a félretett cukorral összekeverjük.

A zselatinlapot a dobozán lévő leírás szerint feloldjuk.

LARA FERRONI

A krémhez:

2 dl tejszín

1 és ¼ dl joghurt

másfél evőkanál étkezési keményítő

1 és ¼ dl tej

3 evőkanál porcukor

Az étkezési keményítőt serpenyőben a cukorral összekeverjük, és fél dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet felforraljuk, és a keményítős tejet apránként belekeverjük. Állandóan kevergetve krémmé főzzük, nehogy összekapjon, majd a tűzről lehúzzuk.

A feloldott zselatint a meleg krémbe keverjük, és folpackkal letakarva kihűtjük. Utána a gyümölcspürét és a joghurtot is belekeverjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, a krémbe forgatjuk. A tojásfehérjét is felverjük, a maradék porcukorral édesítjük, úgy adjuk a krémhez. Magas poharakba töltjük, és legalább 2 órára jégbe hűtjük. Tejszínhabbal és mogyorós csókokkal, esetleg más aprósütemény kíséretében tálaljuk.

recept: gasztroabc.hu   –   fotók: Flickr, és Lara Ferroni