08
okt

Gastro Design 2016, díjátadó

Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja. Ezek voltak a főbb szempontok, amelyek alapján megmérették a pályamunkákat az idén harmadik alkalommal megrendezett Gastro Design versenyen.

A szakmai versenyen, amelyet idén már harmadik alkalommal hirdetett meg a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap, a vendéglátás arculatok (szállodák, éttermek, kisebb és nagyobb vendéglátóegységek) versenyeztek egymással.

Az idei kategóriák a következők voltak: Street Food (először lett meghirdetve, kiemelt kategóriaként), étlap- és itallapdesign, logo és grafikus arculat, vendéglátóipari kiegészítők, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – zárt tér, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – nyitott tér. A zsűri idén két különdíjat is kiadott.

Gastro Design 2016

Gastro Design 2016

A zsűri elismert hazai gasztro, reklám, pr- és művészeti ágazatból álló szakemberekből állt. Tagjai:
– Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
– Dőry Gábor, Corinthia Hotel Budapest, kommunikációs igazgató
– Ipacs Géza, Apacs Stúdió, grafikus
– Kövesházi Dábiel, Mito, művészeti vezető
– Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
– Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó
– Szauer Judit, Gastro PR
– Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
– Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő

A verseny zsűrijének elnöke Varró Zoltán, dizájner, belsőépítész – VARRODESIGN

A díjátadó elegáns keretek közt, egy 100 fős, tányérszervízes, exkluzív vacsora keretében került megrendezésre, a  sztárfellépő Gallusz Niki közreműködésével.  A rendezvényre hazai szállodai vezetők, igazgatók, tulajdonosok, neves gasztro szakemberek, étterem tulajdonosok, valamint design- és belsőépítész stúdiók vezetői, illetve a média munkatársain belül belsőépítészettel, design-nal foglalkozó online/offline szakírók voltak hivatalosak – azzal a céllal, hogy most először, a szálloda- és vendéglátóipar, valamint  hazai belsőépítészeti szakma találkozhasson egymással.

A pazar est sikeréhez természetesen a rendezvény támogató partnerei is hozzájárultak, akik a díjkiosztó alkalmával  egy-egy minikiállítás keretén belül be is mutatkoztak. A  JAB CSOPORT gyönyörűen bebútorozott enteriőrje, a SOLINFO elegáns topdesign világítástechnikai tárgyai és bútorai, a MEGA-GLASS különleges üvegtechnika megoldása, a PALATINUS luxus fürdőszoba berendezései és a MERCEDES-BENZ autói voltak láthatóak a vacsora közönsége számára.

Gastro Design 2016

Gastro Design 2016Az egyes kategóriák nyertesei:

STREET FOOD
Low Cost Gourmet Trailer – arany
padthai wokbar – street food – ezüst
BaoBox Ázsiai Street Food Étterem – bronz

ÉTLAP- ÉS ITALLAPDESIGN
40 FŐ ALATT
Minden ízben Prémium – shortlist
Babérliget Kúria – shortlist
40 FŐ FELETT
(Nem volt eredményes pályázat)

LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT
40 FŐ ALATT
kiSSBende contact dining bisztro_logó és grafikus arculat – arany
Zing burger arcula – arany
BaoBox arculat – bronz
40 FŐ FELETT
padthai wokbar – arculat – arany
Baalbek Libanoni étterem – ezüst
Nosztalgia Garden logó és grafikus arculat – bronz

VENDÉGLÁTÓIPARI KIEGÉSZÍTŐK
40 FŐ ALATT
kiSSBende contact dining bisztró -Vendéglátóipari kiegészítők – arany
Hisztéria Cremeria fagylaltozó kiegészítők – ezüst
40 FŐ FELETT
(Nem volt eredményes pályázat)

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – ZÁRT TÉR
40 FŐ ALATT
Monofu – WOW (különdíj)
Babérliget Kúria – arany
Natura Hill Zebegény – shortlist
40 FŐ FELETT
Avalon Ristorante – zárt tér – Hotel kategória: arany
Hilton Budapest mesteri felületek – mesteri enteriőr! – Hotel kategória: arany
Nem minden az, aminek látszik – Hotel kategória: bronz
Elbűvölően könnyed és elegáns – Étterem kategória: arany
Fenyves Yacht Club Perlaki Pub – Étterem – Bár – Étterem: ezüst
3 az 1-ben gasztronómiai világ – Étterem kategória: bronz
Alsóörs Marina Étterem – Étterem: bronz
Klasszikus kávéház, kortárs köntösben – shortlist

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET – NYITOTT TÉR
40 FŐ ALATT
Gázlámpa KIOSZK – A Fő téri Gázfogadó épület felújítása és újrahasznosítása – shortlist
40 FŐ FELETT
(Nem volt eredményes pályázat)
V&H különdíj: Avalon park

Gastro Design 2016

Gastro Design 2016

Gastro Design 2016

Gastro Design 2016

– forrás: Turizmus Online, sajtóközlemény –